Logo

Geconditioneerd transport

Ook onderweg naar de pluimveehouder verdienen onze kuikens de beste zorgen

Een natuurlijk broedproces

Al onze eieren worden uitgebroed in hoogtechnologische broedkasten. Daarmee simuleren we het natuurlijk broedproces. Het levert de beste ééndagskuikens op.

1,4 miljoen vitale kwaliteitsééndagskuikens per week

Onze vleeskuikenhouders kunnen kiezen uit verschillende rassen, op maat van hun bedrijfsvoering of voorkeur.

Belgabroed is de eerste officiële licentiehouder van het NestBorn-concept

NestBorn is een revolutionair nieuw concept voor ‘uitkomen in de stal’. De focus ligt op kuikenwelzijn, een vroege voeding, duurzaam verminderd antibioticagebruik en gebruiksvriendelijke toegankelijkheid.

Belgabroed
werft aan

Lees meer

Passie, traditie en innovatie

Belgabroed is een familiale broeierij, ontstaan uit de samenwerking tussen de families Destrooper en Moonen.

Pluimvee is al 4 generaties met ons DNA verweven. Het is een passie. Wij geloven in een persoonlijke aanpak en betrokkenheid, ten dienste van onze klant. Die krijgt meteen ook de garantie samen te werken met een broeierij die trendsetter is inzake innovatie en dierenwelzijn.

De gebundelde ervaring van onze opfokkers, vermeerderaars en vleeskuikenhouders leidt tot gezamenlijke groei en resultaat. Door het leveren van uitstekende ééndagskuikens werken wij mee aan de productie van veilig, gezond en lekker kippenvlees.

Dat is waar wij bij Belgabroed elke dag voor gaan.

Eéndagskuikens

Belgabroed produceert kwalitatieve broedeieren om daar de beste ééndagskuikens uit te broeden. Pluimvee is ons vak en onze passie.

De vleeskippenmarkt is voortdurend in beweging en evolueert razendsnel. Wij geloven in een persoonlijke aanpak op maat van uw bedrijf: traditionele kip, concepten, verschillende rassen…

NestBorn

Dit revolutionair nieuw concept van ‘uitkomen in de stal’ legt een sterke focus op kuikenwelzijn en duurzaamheid. Zonder specifieke installaties of investeringen kunnen voorgebroede eieren op ingenieuze wijze in een natuurlijk strooiselbed in de stal worden geplaatst en uitgebroed.

Onze aanpak

We zijn er bij Belgabroed trots op dat het fokken van pluimvee al vier generaties lang in het DNA van onze bedrijven zit. We bewaken – en bewaakten – daarbij altijd de kwaliteit doorheen de hele keten: vanaf de eerste levensdag van het opfok-ééndagskuiken, over de vermeerdering en broeierij, tot en met de levering van onze kuikens aan de braadkippenhouder.


Actueel

Praktijkbezoek Josset & Goasduff

In september is het team opfok & vermeerdering op bezoek geweest bij broeierij Josset en broeierij Goasduff (BD France).

Pluimveesymposium Vlees

Op donderdag 26 september 2019 vindt het pluimveesymposium plaats op de Venco Campus in Eersel.

Studieavonden opfok-VB

Op 21 maart 2019 organiseerde het opfok-VB team een studieavond voor de opfokkers van de verschillende broeierijen.

Familiedag Belgabroed

Naar aanleiding van de uitbreiding en vernieuwing van onze broeierij en kantoren besloten we bij Belgabroed om een familiedag te organiseren.

AMCRA ADVIESRAAD: nood aan verdere bewustwording en inspanningen!

Op 19 juni 2019 werden in het kader van een AMCRA Adviesraad de meest recente gegevens gedeeld met betrekking tot het gebruik van antibiotica in de Belgische veehouderij.

Nieuwe NestBorn-machine voor Belgabroed!

Sinds begin juni heeft Belgabroed de primeur om over de allernieuwste NestBorn-machine te kunnen beschikken.

Agriflanders 2019

Een dankjewel aan de vele bezoekers van onze stand tijdens Agriflanders 2019.