Logo
Kom eens kuiken bij Belgabroed
< Terug naar overzicht

Maak kennis met vrachtwagenchauffeur Seppe Willems

Hoe ziet jouw dag er uit bij Belgabroed?

“Als chauffeur heb ik binnen Belgabroed drie grote taken: broedeieren ophalen, eendagskuikens leveren en warme broedeieren in de stal plaatsen. Een doorsnee-werkdag start vaak om 5 uur in de ochtend, wanneer ik de eerste broedeieren ga ophalen. Na zo’n eierronde los ik mijn vrachtwagen en zodra ik hem gereinigd en ontsmet heb, kan ik nog eens de baan op om kuikens of plaats ik warme broedeieren.”

“De precieze volgorde en het aantal ritten variëren van dag tot dag. Soms blijft het bij een enkele trip om broedeieren en een andere keer start ik met het plaatsen van warme broedeieren in de stal – Nestborn – om daarna nog kuikens af te leveren bij klanten of broedeieren op te halen. Afwisseling genoeg. Zowel inhoudelijk als wat locaties betreft. Ik kom met de vrachtwagen in heel België en Zuid-Nederland en de ene dag speelt zich alles zich af binnen een straal van twintig kilometer terwijl ik de ochtend daarna naar de Westhoek vertrek. En nog eens 24 uur later rijd ik dan weer door de Ardennen. Eén ding is zeker: elke werkdag eindigt met een grondige reiniging van de vrachtwagen. Hygiëne is belangrijk en dan maak je ’s morgen meteen ook een goede start.”

Waarom heb je gekozen voor een job bij Belgabroed?

“Ik kon als schoolverlater bij Belgabroed beginnen en ben intern pas echt vrachtwagenchauffeur geworden. Eigenlijk had ik een opleiding Bedrijfsmanagement-Logistiek achter de rug. De eerste kennismaking met het bedrijf verliep in een gemoedelijke sfeer, dus het zat meteen goed. Eigen aan de Kempen, zeker? De landelijke, rustige omgeving spreekt me bovendien aan, terwijl ik hier toch echt letterlijk de handen uit de mouwen kan steken. Op de baan geniet ik veel zelfstandigheid en aan variatie ontbreekt het ook al niet. Als je dat allemaal optelt, is dat een heel mooi pakket.”

Waarom moet iedereen massaal komen werken bij Belgabroed?

Omdat het hier een familiaal bedrijf is, flexibel en toekomstgericht.”