Logo

Belgabroed als partner van het MiteControl project (Interreg NWE)

*** Uitbreiding MiteControl goedgekeurd - Goed nieuws in de strijd tegen bloedluis ***

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij diende een aanvraag in om MiteControl uit te breiden naar onder andere vleeskuikenmoederdierbedrijven. Deze aanvraag is goedgekeurd door Interreg North West Europe (NWE) waardoor MiteControl verlengd wordt tot 31 augustus 2023.

Belgabroed is verheugd toegetreden te zijn als nieuwe partner in het kader van deze uitgebreide scope. Er zullen twee bedrijven en technische expertise ter beschikking worden gesteld voor dit nieuwe luik aan het project.

Momenteel worden in het kader van het project nog drie combinaties van bloedluisbehandelingen getest op elf leghennenbedrijven in België, Frankrijk en Engeland. Daarop baseren we ons om in de nabije toekomst ook de strijd aan te gaan met de bloedluizen op zes opfokbedrijven (in België en Frankrijk) en twee vleeskuikenmoederdierbedrijven in België en hier duurzame behandelingsmethodes uit te proberen.

Naast het Proefbedrijf Pluimveehouderij en Belgabroed maken ook volgende projectpartners deel uit van het Interreg-project MiteControl: Koppert Biological Systems, Université Paul Valéry - Montpellier III, ITAVI en KULeuven. Samen werken we verder om duurzame oplossingen voor de bloedluisproblematiek te kunnen aanbieden aan pluimveehouders in de regio Noord-West Europa.

Neem zeker ook een kijkje op de website van het Proefbedrijf Pluimveehouderij en Interreg NWE voor meer informatie over het project.