Logo

Innovatie in de praktijk: ‘Live Embryo Detection’

Innovatie

Belgabroed heeft dankzij het ruime netwerk en partnerschappen binnen België, Nederland en de rest van Europa, toegang tot ruime informatie en is steeds in beeld van de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen. Deze kunnen aanleiding zijn van het in de praktijk brengen van innovatieve technologieën (Laser Life Technologie bij schouwoverleg) of processen, die steeds in het teken van de klanten staan.

Zo is in samenwerking met de zusterbedrijven ook een ruime ervaring opgebouwd op vlak van “In Ovo (in het ei) enten”. In ovo enten is zeer accuraat en zorgt voor een snellere immuniteitsopbouw. Hierdoor biedt het bijna 100% bescherming tegen het beoogde virus en geeft het de kuikens rust omdat ze minder entreactie ondervinden.

Daarenboven beschikt Belgabroed – samen met de zusterbedrijven – over een eigen Onderzoeks- & Ontwikkelingsteam, waar de eerste ideeën ontstonden voor een eigen aanpak inzake ‘uitkomen in de stal’ (NestBorn) en waar de gecoördineerde aanpak inzake dierenwelzijn het licht zag met een eigen opleidingsprogramma van Poultry Welfare Officers.